[O1] Gdzie czujnik prędkości?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • toblach
    Classic
    • 2009
    • 18

coś tu jest bardzo nie tak, mieszka sobie gościu na Jackowie 30 lat, mówi jak mariusz max kolonko, obraz kraju kreuje na podstawie wyłącznie przekazów medialnych które można dowolnie konstruować i wybiera nam ludzi bezpośrednio wpływających na losy tego kraju i ludzi TU mieszkających.
  • mucha
    Classic
    • 2007
    • 29

Witam serdecznie,
    Mam pytanie - gdzie dokładnie znajduje się czujnik prędkości (Octavia II 1.9 Tdi, 110km 2000r.) ?

Gdy temp. spadły poniżej 10stopni w octavce brak ruchu prędkościomierza w czasie jazdy, szaleje wskazówka paliwa w czasie jazdy, a auto jest zalane na full. Czytałem już podobne problemy na forum i widze, że wszystko zmierza ku temu czujnikowi. Czy istnieje możliwość samemu sprawdzenia go np.miernikiem?
    Czy mogło coś przymarznąć ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc

Komentarz

• jefry
      Rider
      • 2009
      • 411

czujnik waliduje przy skrzyni biegów + moduł ABS , albo też zimne luty deski rozdzielczej.
      Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• mucha
        Classic
        • 2007
        • 29

...

Przy skrzyni biegów to ja wiem, ale gdzie dokładniej żebym nie musiał pół auta rozbierać bo zimno jest

Komentarz

• jefry
          Rider
          • 2009
          • 411

prącie bardzo
          Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• mucha
            Classic
            • 2007
            • 29

...

Jak już wspominałem, poczytałem trochę na ten temat przed założeniem nowego postu, a także poprzerabiałem niektóre rzeczy.
            PODKREŚLAM:
            Na kostce powinno być +12V, +8-10V po włączeniu zapłonu oraz masa czyli -. U mnie nie ma tego + czyli 12V nie wiadomo dlaczego. Teraz próbuje dojść gdzie jest prąd a gdzie zanika, stąd potrzebowałbym informacje jak "zmierza" ten kabelek od czujnika prędkości.. gdzie leci dalej (sprawdze czy ma przejście) tak żeby zobaczyć gdzie zanika..
            Nikt nie ma schematu elektr. ? Kurcze ze schematem i jakimś opisem do tego problem rozwiązałbym w chwilę.. a "jechać" po kabelku, wiązce to można na głowe dostać

Komentarz

Pracuję...